www.iiiWe.com » سبکها و مکتبهای هنر نقاشی

 صفحه شخصی مینو طلایی   
 
نام و نام خانوادگی: مینو طلایی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمومی
شغل:  نقاش- طراح داخلی- گرافیست
تاریخ عضویت:  1389/10/19
 روزنوشت ها    
 

 سبکها و مکتبهای هنر نقاشی بخش عمومی

13

در جهان امروزی هنر ، نقاشی در میان هنرمندان جایگاه ویژه ای دارد و از احترام خاصی بر خوردار است . هنر نقاشی را حتی می توان از اولین هنرها بر شمرد زیرا از اولین وسایل ارتباطی انسانهای اولیه نقاشی هایی بود که بر روی تخته سنگها و بر روی سایر اجسام ترسیم می کردند و با این وسیله منظور خود را به دیگران می رسانند . در عصر حاضر هم که ما هستیم از طریق نقاشی نقاشان مطالب زیادی را به علاقه مندان این هنر منتقل می کنند و حرفهای زیادی در نقاشی آنها نهفته است . ما هم قصد داریم با ارائه مطالبی درباره این هنر شما را به این سو هدایت کنیم .



1-کلاسیک : در این مکتب نقاش از طبیعت و اشیاء پیرامون خود الهام گرفته سعی دارد عینا اشیاء و مناظر را تجسم بخشند . در نقاشی کهن مضامین این سبک را بیشتر روایات و افسانه ها

می داد و بیشتر نقاشان معروف تا قرن نوزده پیرو این مکتب بودند .



2-نئوکلاسیک : در سبک نئو کلاسیک یا کلاسیک جدید نقاشان ضمن توجه به اساتیر و حکایات

قدیم از ترکیبات جدید رنگها استفاده استفاده کرده و نوعی سنگینی و خشونت القا می کنند .



3-رمانتیسم : مکتب رمانتیسم از قرن نوزده به بعد رواج یافت ، در این سبک توجه به احساسات وعواطف و خیالات بیشتر معطوف شده و هنرمند برای گریز از عوارض انقلاب صنعتی و ماشینیزم

دنیایی خیالی یافته و آنرا به تصویر می کشد . ژریکو از بنیانگذاران این مکتب در فرانسه محسوب

می شود .



4- رئالیسم : مکتب واقع گرا بوده و نقاشان پیرو این مکتب تلاش در نشان دادن حقایق حوادث موجود در اطراف خود داشتند .



5- ناتورالیسم : مکتب طبیعت گرا نامیده می شود وپیروان این مکتب طبیعت و محیط را مورد توجه قرار داده و اشیاء و پدیده ها را از نظر طبیعت گرایی تصویر کرده اند .



6- امیرسیونیسم : در این مکتب طبیعت و اشیاء و پدیده ها از نظر یک بیننده یا نظاره گری که بطور اجمالی نظری به طبیعت یا اشیاء انداخته نقاشی می شود .

در این سبک به جزئیات توجه نمیشود بلکه کلیاتی از یک پدیده یا منظره ارائه می گردد .



7- نئو امپرسیونسیم : مکتب امپرسونیست جدید که با توجه به تجارت امپرسیونیستها در مورد

رنگها با تجزیه و تحلیل عملی به ترکیب رنگها پرداخته و آثار خود را به وجود آورده اند .



8- سمبولیسم : در این مکتب نقاش پیام خود را با واسطه قرار دادن سمبلها و نشانه های خاص بیان می کند . سمبولیتها با کنایه و استعاره عقاید خود را به تصویر می کشند و معمولا در

شرایطی که قادر به بیان صریح و روشن عقاید خود نیستند یا ترس و وحشتی در جامعه حکمفرماست نقاش برای بیان مقاصد خود به این سبک روسی رو می آورد و طبیعی است که

افرادی قادر به درک پیام نقاش می باشند که به زبان سمبلها آشنا باشند و قادر به تجزیه و تحلیل ایثار باشند .

پاپ آرت : به هنر بصدی نیز معروف است . در این سبک از خطای یا صره برای القای فضا و حجم استفاده می شود در معنی رسم هایی الف غیر متعارف تابلو های نقاشی از این سبک شناخته می شود .

پاپ ارت به هنر عامه پسند اطلاق می شود ، نقاش تصاویر و پدیده ها را به صورتی که با احساسات عوام و تلقی اکثریت مردم از پدیده ها هماهنگی داشته باشد به تصویر کشیده می شود .



آبستره: در این سبک نقاشی از رنگ ها توام با اشیاء استفاده می شود هنرمند با ترکیب اشیاء بی ارزش و ترکیب تصادفی آنها به تصویری دست می یابد که بیان کننده عوالم درونی هنرمند و عقایدش می باشد .



دادائیسم : در این مکتب واقعیت ها به صورت زشت و مهوع به تصویر کشیده می شود . زشتی و کثافت توام با هول و وحشت مفاهیم اصلی این مکتب را تشکیل می دهد .



سور رئالیزم : به معنی فراسوی حقیقت شناخته شده نقاشان و پیرو این مکتب دست به خلقت آثاری می زنند که موضوع آنها هرگز وجود نداشته است یا هرگز دیده نشده است . القاء خوف و وحشت و هول اظطراب از پدیده های رایج این مکتب محسوب می شود .



اکسپرسیونیسم : در این مکتب هنرمند با استفاده از اصل تغییر و تصرف در طبیعت و تصویر طبیعتی ذهنی مفاهیم مورد نظر خود را پیاده می کند . در سبک اکسپرسیونیسم اشیاء‌ و طبیعت اندازه حقیقی را ندارد بلکه با بزرگنمایی یا کوچک کردن جزئی یا عضوی نقاش به بیان عقاید خود می پردازد .



فوتوریسم : جنبش و حرکت و تکاپو و سرعت وسیله نقاش برای بیان خواست ها و عقایدش می باشد . تجسم حرکت در پرده های نقاشی و جایگزینی اشیاء به جای موجودات و تصورات مکانیلی از فیزیولوژی انسانی از خصائص بارز این مکتب محسوب می شود .



کوبیسم : در این مکتب نقاشی اشیاء را در بعدهای جدا از هم تصور کرده و انها را با ابعاد گوناگون در یکجا به شکل دو بعدی به نمایش می گذارد ، مثلا شما در یک نقاشی از یک انسان که روی بوم به تصویر در آمده هم او را از روبرو و هم پهلو و هم پشت سر ملاحظه می کنید .



برگرفته از سایت موج سوم

چهارشنبه 13 مهر 1390 ساعت 12:31  
 نظرات    
 
صادق راضی 20:41 چهارشنبه 13 مهر 1390
4
 صادق راضی
واقعا نمی دونستم این همه سبک نقاشی وجود دارد
ممنون
حسن ابراهیمی 01:44 پنجشنبه 14 مهر 1390
2
 حسن  ابراهیمی
متشکرم